Terug
+ servings
spaghettipompoen met broccolipesto
Voeg toe aan verzameling

Spaghettipompoen met broccolipesto

Wat een zalige manier om pompoen te eten en dat terwijl het recept voor deze spaghettipompoen met broccolipesto echt super simpel is.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 45 min
Totaal - 50 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: oven

Voedingswaarden

Per portie
calorieën: 398.1kcal
koolhydraten 10.05 g
eiwit 5.95 g
vet 37.5 g
vezels 4.25 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een (ijs)lepel. Wrijf de binnenkanten in met olie. Maal er peper over. Leg de helften met de snijvlakken naar beneden op de bakplaat, of in een ovenschaal.
  • Rooster de pompoen op 180 °C (hetelucht) voor ongeveer 30 - 45 minuten. De pompoen is gaar als je er met een vork in kunt prikken.
  • Maak ondertussen 500 gram broccolipesto volgens dit recept *klik*. Je gebruikt 400 gram broccolipesto in het recept. De rest kun je op een stel crackers smeren.
  • Wurm de sliertjes los en verdeel de broccolipesto erover. Rasp er wat kaas op en zet nog 5 minuutjes onder de grill, zodat de kaas smelt.
  • Garneer met een paar pecannoten. Eet het gewoon zo uit de schil. De schil eet je niet op. Afhankelijk van hoe groot de pompoen is, een halve of kwart per persoon. Wij vonden ¼ meer dan voldoende!
  • In deze vorm is het een vegetarisch gerecht. Heb je er graag een extra eiwitbron bij? Dan is gegrilde kip lekker. Gewoon los erbij of gebakken in stukjes door de pesto scheppen.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina