Go Back
+ servings
rode paprikasoep
Voeg toe aan verzameling

Rode paprikasoep: zijdezacht en romig

Rode paprikasoep van rode en gele paprika's. Samen met karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum!
Voorbereiden - 10 min
koken - 25 min
Totaal - 35 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht, groente

Koolhydraten en hoeveelheid

6,2 gram koolhydraten per kom
Uit recept: 4 flinke kommen

Ingrediënten

Bereiden

  • Snipper de ui en hak de knoflook. Fruit ui, knoflook samen met chilipoeder, paprikapoeder en kummel in een soeppan met olijfolie 5 minuten op matig vuur.
  • Snijd de bleekselderij in elleboogjes en de paprika's in blokjes. Voeg beide toe aan de pan en laat met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes zweten. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Klop de crème fraîche los.
  • Pureer de soep, schep in de kommen en garneer met een lepel crème fraîche, kummel, peterselie en gemalen peper.
  • Gewoon heel erg lekker, ook met een sneetje geroosterd omegabrood!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina