Terug
+ servings
extra gevulde eiersalade
Voeg toe aan verzameling

Extra gevulde eiersalade

Een heerlijk frisse crunchy extra gevulde eiersalade! We hebben de eiersalade namelijk rijk gevuld met bleekselderij, gele paprika, bosui en verse kruiden!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 20 min
Totaal - 20 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: eiergerecht, snel

Voedingswaarden

1,5 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 1.5 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

DRESSING/SAUS

Bereiden

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen en snijd grof.
SNIJDEN EN HAKKEN
  • Snijd de bleekselderij in ultradunne elleboogjes. Of komkommer zonder zaadjes.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes of dunne repen.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Hak de kruiden, ik gebruikte peterselie en selderij, maar dille en bieslook kan ook hoor. Hussel de groenten en kruiden door elkaar.
DRESSING/SAUS
  • Roer de ingrediënten voor de dressing glad. Proef even en breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kerrie en/of gember toe.
  • Je kunt de dressing, ei en gemengde groenten apart bewaren tot je het gerecht gaat serveren.
  • Verdeel de groente over de glaasjes, een schep dressing erop, dan het gehakte ei en nog een klein lepeltje dressing. Garneer met een takje selderij en geef er een vorkje of een lepeltje bij.
  • Veel gezelligheid gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina