Go Back
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Suikervrije Eton mess

Deze zalige suikervrije Eton mess is fantastisch geworden. Simpel te maken, want in er gaan slechts 3 ingrediënten in dit dessert: schuimpjes, slagroom en fruit.
Voorbereiden - 15 min
koken - 30 min
Totaal - 45 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert
Keuken: Europees
Trefwoord: knutselen in de keuken
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

4,4 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
SCHUIMPJES
Bereiden
  • Pureer of prak het rode fruit en zet koel weg.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 90 °C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Als je geen ervaring hebt, lees dan eerst hieronder alle tips bij het stijfkloppen van eiwitten in dit recept .
  • Mix de eiwitten met een paar druppels citroensap en een snufje zout tot zachte pieken. Mix dan beetje voor beetje de zoetstof erdoor. Doe het stijve eiwit in een spuitzak. Spuit het schuim op de (koele) beklede bakplaat. Dat kan in een groot stuk maar ook in kleine vormpjes, wat je wilt. Ik had 25 kleine schuimpjes.
  • Droog het schuim in de voorverwarmde oven (dus niet bakken!) Bij mij duurde het 90 minuten op 90 °C. Maar houd zelf even in de gaten hoe het in jouw oven gaat. Soms wordt het schuim opeens bruin, dat wil je liever niet. Liever op een lagere temperatuur en dan de oven wat langer aan.
  • Klop de slagroom stijf met een beetje zoetstof.
SERVEREN
  • Zet 2 glazen klaar met onderin een schepje fruit. Leg een stuk opgerold bakpapier klaar.
  • Draai in een paar slagen twee schepjes van het gepureerde fruit door de slagroom. Zodat je een mooie swirl krijgt. Breek 6 - 8 schuimpjes in grove stukken en meng losjes door de fruitslagroom. Schep de Eton mess via het bakpapier in het glas. Garneer naar wens en geef er een lange lepel bij.
  • Oeh, dat is wel zo lekkerrrrr!!
  • De overgebleven 15 schuimpjes kun je zeker een paar dagen bewaren in een trommel met het deksel niet helemaal dicht. Zou dat lukken?

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 4.4g