Terug
+ servings
matcha- en chocolade chiapudding
Voeg toe aan verzameling

Matcha- en chocolade chiapudding

Vandaag maakten we twee heerlijke smaakcombinaties. Een chocoladepudding met cacaopoeder de andere helft kreeg een milde groene thee smaak met matchapoeder.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Ontbijt
Keuken: Oosters
Trefwoord: snel, vegan

Voedingswaarden

0,75 gram koolhydraten per portie, zonder topping
koolhydraten 0.75 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

SMAAK en KLEUR

Topping, zie onder

  Bereiden

  • Meng het chiazaad met de amandelmelk, de Steviala en een snufje zout. Laat 5 minuten staan en roer goed door. Het is de bedoeling dat de zaadjes nu niet meer naar de bodem zakken.
  • Splits de ongekleurde chiapudding. Meng de ene helft met de cacaopoeder en de andere helft met 1 tl matcha. Roer goed en proef even of ze zoet genoeg zijn!
  • Zet minstens een uur (een nacht kan ook) koel en afgedekt in de koelkast.
  • Verdeel vlak voor het serveren de pudding over 4 leuke glaasjes en strooi je favoriete topping er over.
  Topping
  • Voor de topping neem je geraspte chocola, noten, zaden en/of pitten, een paar verse vruchten, een blaadje munt, koolhydraatarme jam, geraspte kokos, cacaonibs, of een handje granola. Eet smakelijk!
  BEWAREN
  • Die basis kun je tot wel zo'n 3 dagen afgesloten en koel bewaren.
  LET OP!
  • Gezonde mensen gebruiken maximaal 10 - 20 gram/ 1 - 2 eetlepels chia zaad per dag! Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddrukverlagende werking heeft; het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je kampt met bloeddrukproblemen of als je van een arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloedverdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.

  © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

  Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina