Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Champignon roomsaus, koolhydraatarm

Deze koolhydraatarme champignon roomsaus is heel gemakkelijk te maken en is de perfecte basis voor de verrukkelijke paddenstoelen risotto van bloemkool.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Inkoken - 30 min
Totaal - 40 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer

Voedingswaarden

4 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 4 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Veeg de paddenstoelen schoon en halveer indien nodig.
  • Snipper de ui en fruit deze in een sauspan met roomboter op laag vuur glazig. Pers de knoflook erboven en voeg de paddenstoelen toe. Bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de slagroom en bospaddenstoelenbouillon toe. Breng tegen de kook aan en laat op matig vuur minimaal 30 minuten inkoken*. Proef en breng op smaak met worcestershiresaus, peper en zout. Hak peterselie en roer de helft ervan door de saus, de andere helft erover.
Lekker bij
  • Wij aten deze verrukkelijke Paddenstoelen risotto. Laat ons vooral weten hoe je zelf de champignon roomsaus hebt ingezet, dat kan bij de reacties hieronder.
Inkoken?
  • Door inkoken reduceer je een saus, je begint met een dunne substantie en laat door koken het vocht verdampen, zodat je een dikkere saus overhoudt.  Als je wat hoger vuur gebruikt gaat het inkoken wel sneller maar moet je het in de gaten houden en blijven roeren. Op laag vuur duurt het langer maar kun je ondertussen wel iets anders doen en alleen tussendoor even controleren of het goed gaat. Geduld is bij inkoken het belangrijkst. Het idee is dat de geconcentreerde smaak overblijft, ik liet de saus 30 minuten inkoken. Heb je niet zo heel veel geduld? Laat het dan iets minder inkoken en voeg stiekem wat arrowroot toe om de saus te binden…

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina