Terug
+ servings
courgetti met tomaten gehaktsaus
Voeg toe aan verzameling

Courgetti met tomaten gehaktsaus

Traditionele met tomaten gehaktsaus? Dat is dus spaghetti met traditionele tomatensaus, gehakt en champignons. Waarbij de spaghetti wordt vervangen door courgetteslierten. En dat maakt het koolhydraatarm!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 15 min
Totaal - 25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht

Voedingswaarden

9,7 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 9.7 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Ontdooi de homemade tomatensaus op tijd, bij voorkeur in de koelkast. Of gebruik passata.
  • Snijd de paprika in stukjes. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  • Bak de champignons op hoog vuur, in een droge pan. Blijf omscheppen tot ze hun vocht loslaten en beginnen te garen, temper het vuur en voeg roomboter toe. Bak samen met de paprika 3 minuten. Bak ook het gehakt mee tot het gaar is. Voeg de tomatensaus toe en warm door op laag vuur. Voeg wat vocht toe als de saus te dik is. Of bind met johannesbroodpitmeel als het te dun is. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Courgetti
  • Slijp de courgetti met behulp van de Spirelli in slierten. Wok de rauwe courgetti op hoor vuur, maar kort en zonder zout! 1 à 2 minuten, tot de slierten net hun stijfheid verliezen. Of warm de rauwe slierten kort mee in de saus. Als je de courgette te lang wokt krijg je een hele natte brei op je bord, *yek*.
  • Verdeel de courgetti over de borden, schep de saus erop en rasp er kaas over. Echt een heerlijke traditionele Italiaanse maaltijd. Geniet je ook zo van dit dieet?
  • PS: de borden, verkocht als schaal, kocht ik ooit bij Xenos, ze hebben ze in diverse kleuren. #nospon

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina