Go Back
+ servings
pannenkoekjes met karamelsaus
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus

Deze heerlijke fluffy, koolhydraatarme pannenkoekjes zijn met karamelsaus overgoten en bestrooid met cacao nibs. Lekker zacht en cruncy tegelijk!
Voorbereiden - 5 min
koken - 10 min
Rusten - 5 min
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: pannenkoeken & wafels

Koolhydraten en hoeveelheid

1,6 gram koolhydraten per portie van 6 pannenkoekjes
Uit recept: 12 stuks (6= 1 portie)

Ingrediënten

Topping

Bereiden

Gebruik a.u.b. maatlepels, die hebben de juiste inhoudsmaat.
  • Klop eerst de eieren los met een beetje amandelmelk.
  • Meng kokosmeel met zoetstof, bakpoeder, speculaaskruiden en zout. Meng daarna dit meel met de eieren en voeg amandelmelk toe tot een dik pannenkoekbeslag. Laat 5 minuten staan zodat het kokosmeel het vocht kan opnemen en roer nogmaals. Beoordeel of er nog iets amandelmelk bij moet.
  • Bak vervolgens twee keer 5 à 6 pannenkoekjes in een grote koekenpan met roomboter op matig vuur. Bak ze aan beide zijden mooi lichtbruin en gaar.
Serveren
  • Maak een stapeltje, giet er wat karamelsaus over, bestrooi tot slot met icing en cacao nibs. (recept is voldoende voor 2 porties van 6 pannenkoekjes)
  • Smakelijk en een mooie dag gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina