Go Back
+ servings
portobello gevuld met spruitjespuree
Voeg toe aan verzameling

Portobello gevuld met spruitjespuree

Al een paar keer maakten we gevulde portobello's. Toch is deze portobello gevuld met spruitjespuree weer totaal anders! Wel oppassen voor een spruitjespuree verslaving.
Voorbereiden - 10 min
koken - 35 min
Totaal - 45 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: ovengerecht, puree

Koolhydraten en hoeveelheid

10 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Saus (optioneel)

Bereiden

  • Maak de spruitjes schoon en kook ze 10 minuten in de bouillon. Giet af en vang de bouillon op.
  • Pureer of stamp de spruitjes met roomboter en slagroom tot puree. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Verwijder de steel en lamellen uit de portobello en borstel de hoed schoon. Maal zout en peper over de hoeden. Spuit de spruitjespuree in de portobello's en zet ze in de ovenschaal. Giet de bouillon erbij (opgevangen in stap 1)..
  • Bak de portobello's eerst 20 minuten. Rasp er kaas over en zet nog twee minuten onder de grill van de oven.
Saus (optioneel)
  • Houdt de portobello's warm en meng de bouillon met de slagroom, bind de saus met johannesbroodpitmeel. Proef en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de saus bij de gevulde portobello's.
  • Lekker met geroosterde pompoen of (vega) worst. Aan tafel en eet smakelijk!
Extra 16 spruitjestorentjes
  • Het recept levert ook 16 spruitjestorentjes op. Spuit van de overgebleven spruitjespuree torentjes op een beklede bakplaat. Bak ze mee in de oven, even opletten dat ze niet verbranden.
    portobello gevuld met spruitjespuree

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina