Terug
+ servings
komkommerbowl met zalm
Voeg toe aan verzameling

Komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat

Heb jij de zomer al in je bol?  Weer of geen weer, met deze komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat kan je dag niet meer stuk. Omdat je de tomaat roostert in de oven geef je het gerecht gelijk al een mediterraan tintje mee.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 20 min
Totaal - 30 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: oven, seizoenen

Voedingswaarden

7,5 gram koolhydraten per (maaltijd) portie
koolhydraten 7.5 g

Uit recept

2 (maaltijd)porties

Ingrediënten

Salade

Sausje voor de zalm

Tomatensausje

Serveren (optioneel)

Bereiden

 • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
 • Spiraliseer de komkommer. Hak de bieslook. Dep overtollig vocht van de komkommer of knijp uit. Meng de komkommer met de helft van de bieslook. Verdeel dit over twee kommen.
 • Halveer de tomaten en leg ze op de beklede bakplaat; snijvlak naar boven. Houd ruimte over op de bakplaat voor de zalm. Besprenkel met olijfolie, maal er peper en zout over. Bestrooi tot slot met oregano. Bak ze eerst 10 minuten.
  tomaten roosteren saladebowl met komkommer
 • Snijd de zalm in blokjes hussel met olijfolie en peper door elkaar. Leg de zalm tussen de tomaten op de bakplaat en bak ze samen nog eens 10 minuten in de oven.
  komkommerbowl met zalm
Sausje voor de zalm
 • Snipper de augurk en de ui fijn. Meng dit met mayonaise. Proef en voeg naar smaak mierikswortel toe.
Tomatensausje
 • Haal de plaat met zalm en tomaat uit de oven. Pureer in een hoge kom ⅓ van de geroosterde tomaten met gehakte knoflook, paprikapoeder en olijfolie met de staafmixer tot een saus. Proef en breng de tomaten saus op smaak met kruidenzout.
  komkommerbowl met zalm
Serveren
 • Schik de geroosterde tomaten en de blokjes zalm in de bowl met komkommer. Schep de mierikswortelsaus op de zalm en geef de tomatensaus er los bij. Bestrooi tot slot met de rest van de bieslook. Geef er partjes citroen bij voor nog meer frissigheid.
 • Super lekker die zomer in je komkommerbowl!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina