Terug
+ servings
edamame hummus
Voeg toe aan verzameling

Edamame hummus van sojabonen

Deze edamame hummus is een bijzonder appetijtelijke, koolhydraatarme smeerdip en is lekkerder dan die met kikkererwten! Minder melig, frisser en de kleur is mooier!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Mediterraan, Oosters
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer

Voedingswaarden

2,8 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 2.8 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Snijd de rode peper grof (verwijder de pitjes als je niet van pittig houdt).
  • Houd een paar sojaboontjes, een ringetje rode peper en een blaadje peterselie achter voor de garnering.
  • Doe de sojaboontjes met rode peper, sesampasta, citroensap en -rasp, knoflook en peterselie in een hoge kom. Voeg eerst een deel van de komijn, korianderpoeder, olijfolie en sojasaus toe. Pureer dit met een staafmixer. Proef en breng op smaak met meer komijn, korianderpoeder en sojasaus. Voeg olijfolie en/of een scheutje water toe als de dip te dik is. Het moet een stevig maar wel smeuïg geheel worden.
  • Schep de edamame hummus over in een schoon kommetje en garneer met de achtergehouden boontjes, rode peper, peterselie. Bestrooi met het sesamzaad. Zet afgedekt en koel weg tot gebruik.
Lekker met...
  • Heerlijk met plakjes komkommer, stengels bleekselderij en wat reepjes paprika.
  • Chips? Was dat niet dat ongezonde, saaie, lawaai makende spul...?

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina