Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Nori rolls met komkommer en paprika

Hoera voor de combinatie van komkommer, nori en tahin! Met kraakverse groentereepjes maak je er zó deze fraaie komkommer nori rolls van. Sushi maar dan net even anders.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
Totaal - 15 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Oosters
Trefwoord: knutselen in de keuken, super makkelijk

Voedingswaarden

0,8 gram koolhydraten per hapje
koolhydraten 0.8 g

Uit recept

10 hapjes

Ingrediënten

Bereiden

Tahinsausje
  • Meng de tahin met Griekse yoghurt en een kneepje citroensap. Voeg lepeltje voor lepeltje water toe en meng tot een smeerbare pasta. Proef en breng op smaak met sojasaus.
Groentereepjes
  • Was de komkommer. Leg plat op een snijplank en schaaf met een goede dunschiller in lange, dunne plakken tot aan de pitjes. Draai de komkommer om schaaf weer tot aan de pitjes. Gebruik de 10 mooiste repen om te rollen. Snijd de andere plakken julienne (lucifertjes).
  • Knip het norivel in dezelfde maat als de komkommerrepen.
  • Snijd paprika en venkel in dunne reepjes die net iets langer zijn dan de komkommer breed is. Dan steken ze er leuk bovenuit.
  • Leg een komkommerreepje en een norireepje op elkaar. Smeer ¼ in met tahinpasta en leg reepjes groente erop. Rollen maar! Rol zo alle hapjes op. Steek er tot slot een takje koriander in en serveer.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina