Terug
+ servings
pasta van courgette en wortel, met venkelsaus
Voeg toe aan verzameling

Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Zowat uitsluitend groente wat er op je bord ligt! Pasta van courgette en wortel, met belachelijke lekkere venkelsaus is dus een supergezonde maaltijd!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 15 min
Totaal - 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: foodswap, fornuisgerecht

Voedingswaarden

10 gram koolhydraten per portie incl. saus
koolhydraten 10 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Venkelsaus, volgens deze beschrijving

Bereiden

Venkelsaus
  • Maak Venkelsaus, volgens deze beschrijving
  • Spiraliseer de wortel en de courgette met een Spirelli of ander apparaat. Snipper de ui.
  • Bak de gesnipperde ui in olijfolie aan in een ruime koekenpan. Voeg de gespiraliseerde wortel en kerrie toe en roerbak 3 minuten mee.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op hoog vuur. Doe over op een bordje anders verbranden ze alsnog.
  • Voeg de courgetti toe aan het ui-wortelmengsel en roerbak 1½- 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met een drupje sojasaus.
Serveren
  • Verdeel de courgetti over twee kommen (dat koelt minder snel af dan op borden) en schep de warme venkelsaus erover. Garneer met verse dille en pijnboompitjes. Gauw aan tafel en laat die engeltjes maar over je tong...

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina