Go Back
+ servings
pompoenpitten broodje
Voeg toe aan verzameling

Pompoenpittenbroodje, de lekkerste!

Dit verse pompoenpitten broodje uit de magnetron is klaar in 2 minuten. In de oven of airfryer duurt het 10 minuten. Het smaakt echt naar brood en er gaat geen amandelmeel of kokosmeel in!
Voorbereiden - 5 min
koken - 2 min
Extra voor oven/airfryer - 10 min
Totaal - 7 min
Gang: Bijgerecht, Ontbijt
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: brood & crackers, snel

Koolhydraten en hoeveelheid

1,3 gram koolhydraten per onbelegd broodje
Uit recept: 1 broodje

Ingrediënten

Bereiden

 • Meng en maal de pitten, zaden, vezels, zout en bakpoeder met een koffiemolentje of in de keukenmachine tot meel. De zaadjes hoeven niet helemaal fijn. Doe het meel in een magnetronbestendig schaaltje en roer de slagroom en het ei erdoor. Mok: 9,5 cm x Ø 7 cm. Voor de oven een lagere vorm gebruiken.
 • Bak het pompoenpittenbroodje 90 seconden in de magnetron op 1000 W of tot het gaar is. Als je een ander Wattage instelt of een andere vorm gebruikt, dan moet je waarschijnlijk de tijd aanpassen. De 1e keer zul je even moeten ontdekken hoe het bij jouw magnetron werkt.
 • Schud het broodje direct uit de vorm op een bordje, pas op heet! Snijd er dunne sneetjes van, beleg naar keuze en consumeer onmiddellijk.
Oven of Airfryer
 • Neem 4 x het recept en maak 8 broodjes, type Yorkshire puddingvorm.
  Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en bak 10-15 minuten.
  Verwarm de AirFryer voor op 175 °C en bak 6 minuten.
 • Bak ze zeker nooit te lang, dan worden ze te droog
Is je baksel groen of paas geworden?
 • Groen: dan heeft het bakpoeder gereageerd met zonnebloem- of pompoenpitten. Iets zuurs, zoals citroensap of azijn toevoegen kan helpt.
  Paars: dan heb je niet uitsluitend de vezels (husk) gebruikt, maar ook de gemalen kern van het vlozaad. Of de vezels zijn niet helemaal zuiver en bijvoorbeeld gemengd met inuline.
  De smaak van die groene of paarse broodjes is wel normaal en je kunt het gewoon eten. Maar het ziet er wel vreemd uit….

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina