Terug
+ servings
spaghettipompoen met paddenstoelensaus
Voeg toe aan verzameling

Spaghettipompoen met paddenstoelensaus

De spaghettipompoen met paddenstoelensaus is verdomd makkelijk te maken en ik vond het een heel feestelijk klusje, ik werd er helemaal vrolijk van!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 45 min
Weken - 1 uur
Totaal - 2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: oven

Voedingswaarden

9 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 9 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Kruidenolie

Bereiden

  • Week eerst het gedroogde eekhoorntjesbrood 1 uur en water. (Of neem meer kastanjechampignons)
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en haal de bakplaat eruit.
Pompoen marineren
  • Begin met de kruidenolie. Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie door elkaar. Snijd de spaghettipompoen overdwars doormidden en schraap de pitten eruit met een lepel. Zet de pompoenhelften elk op een ruim stuk alufolie en besmeer met de kruidenolie. Vouw het alufolie om de pompoen. Gaar de pompoen 30-45 minuten in de oven. Hangt af van de grootte van de pompoen.
Vulling
  • Snipper de ui en snijd de overige ingrediënten zoals aangegeven. Bak de gesnipperde ui op matig vuur in 2-3 minuten glazig in wat boter en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de (geweekte en verse) paddenstoelen, tijm, oregano en lavas toe Blijf omscheppen totdat de paddenstelen beginnen te garen. Laat nog 5 minuten zachtjes bakken. Voeg vlak voor het serveren een scheutje slagroom toe, zodat het saus achtiger wordt. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Serveren
  • Trek de spaghettislierten los met een vork, maar laat de spaghetti in de schil zitten. Serveer een halve pompoen per persoon, schep de saus over de spaghetti. Garneer met vers gehakte peterselie. Eet de spaghetti uit de schil.
  • Leuk uit zo'n natuurlijk pompoenjasje eten!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina