Terug
+ servings
venkelsalade met gorgonzola
Voeg toe aan verzameling

Venkelsalade met gorgonzola

Venkelsalade met gorgonzola! De subtiele anijsachtige smaak van de venkel combineert geweldig met gorgonzola, sinaasappel voor een aangename zoete toets.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Focaccia erbij? - 25 min
Totaal - 35 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: maaltijdsalade

Voedingswaarden

7 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 7 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Maak de sla schoon en droog en verdeel over een platte schaal.
  • Maak de venkel schoon en schaaf de knol in dunne reepjes. Schil ½ sinaasappel dik. Snijd de partjes los en halveer ze. Snijd de gorgonzola in stukjes. Rooster de noten in een droge pan en hak ze grof.
  • Meng de geschaafde venkel met de sinaasappel, gorgonzola en de geroosterde noten. Verdeel dit over de veldsla. Druppel tot slot de basisdressing over de venkelsalade.
  • Aan tafel en genieten!
Broodje met boter
  • Lekker met een koolhydraatarme focaccia broodje. Ik bakte die zonder knoflook en rozemarijn. In plaats daarvan stukjes gedroogde paprika en klein een scheutje slagroom. Precies de gewenste smeuïge structuur. (4 gram koolhydraten, per brood) en basilicumboter: 30 g roomboter, een handje ragfijn gesneden basilicum, drupje citroensap en peper en zout.
Minder koolhydraten?
  • Mocht je die sinaasappel teveel koolhydraten vinden, laat het dan weg. Of vervang het door tomaat en doe een drupje extra zoetstof door je dressing.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina