Terug
+ servings
venkeltaart met geitenkaas
Voeg toe aan verzameling

Venkeltaart met geitenkaas

Venkeltaart met geitenkaas die aan de randjes lekker knapperig is *nommie*. Venkel met geitenkaas is een beproefde combinatie met extra tijm, oh die geuren!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 20 min
Deeg maken - 5 min
Totaal - 40 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: quiche & hartige taarten

Voedingswaarden

6 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 6 g

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

  • Mozzarelladeeg (3,2 gram koolhydraten)

Vulling

Serveren

  • 3 blaadjes munt vers in reepjes gesneden

Bereiden

  • Maak het mozzarelladeeg en vorm tot een lap die over de ovenschaal past. Het deeg gaat nog niet in de vorm.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in. Ik gebruikte een geëmailleerde vorm van Dille & Kamille, 27 x 31 x 3 cm. Zie foto.
    venkeltaart met geitenkaas
Vulling
  • Maak de venkel schoon en snijd de knollen in repen. Bak de repen 5-7 in een ruime koekenpan met olijfolie. Snijd de bosui in ringen en bak deze samen met tijm, venkelzaad en paprikavlokken 3 minuten mee. Proef en breng de vulling op smaak met peper en zout. Doe over in de vorm.
  • Verbrokkel de geitenkaas en roer los met Griekse yoghurt, citroensap en ei. Verdeel dit over de groente. Leg dan de deeglap (met behulp van het bakvel) over de vorm. Haal het bakvel los en duw de randjes binnen de vorm. Rasp er kaas over.
Bakken
  • Bak de venkeltaart 15-20 minuten of tot het goudbruin kleurt. Maak de korst los van de randen, leg er een snijplank op en keer de taart in één keer om.
    venkeltaart met geitenkaas
Serveren
  • Snijd in driehoekige stukken en serveer met ragfijne muntreepjes. Lekker met wat komkommersalade met yoghurt-muntsaus. Eet smakelijk!
  • Restjes bewaren in de koelkast en de volgende dag koud eten, ook lekker!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina