Go Back
+ servings
gevulde koolrabi met spinazie
Voeg toe aan verzameling

Gevulde koolrabi met spinazie

Deze koolhydraatarme gevulde koolrabi met spinazie is super lekker. De roomsaus bindt de sappige koolrabi bijzonder mooi aan de stoere smaak van spinazie.
Voorbereiden - 20 min
koken - 45 min
Totaal - 1 uur 5 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht

Koolhydraten en hoeveelheid

5,5 gram koolhydraten per helft
Uit recept: 4 halve

Ingrediënten

Vulling
Saus
Garneren

Bereiden

  • Schil de koolrabi, halveer ze overdwars en schaaf een plakje van de bolle kanten, zodat ze stevig staan. Kook ze 10-15 minuten in water met bouillonpoeder. Koolrabi blijft altijd enigszins knapperig. Giet af, maar vang 150 ml kookvocht op. Laat iets afkoelen.
Vulling
  • Hak ondertussen het uitje en de knoflook fijn en bak in een ruime wok met olijfolie glazig. Voeg de (gewassen) spinazie toe, laat snel slinken. Hak de spinazie grof. Als de spinazie erg vochtig is laat dan uitlekken in een zeef.
Koolrabi uithollen en vullen
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Hol de koolrabi helften met een meloenboortje uit. Bewaar de uitgeschraapte koolrabi die gaat straks in de saus.
    gevulde koolrabi met spinazie
  • Meng het rauwe ei en de verkruimelde feta door de uitgelekte spinazie. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, kerrie, peper en zout. Verdeel het spinaziemengsel over de koolrabi helften, druk aan en zet ze in de ovenschaal.
Saus
  • Pureer de restjes koolrabi, slagroom en 100 ml kookvocht met de staafmixer. Eventueel iets binden met een half theelepeltje arrowroot of verdunnen met meer kookvocht. Voeg vers gehakte kruiden naar smaak toe. Proef en breng de saus op smaak met peper. Giet een bodempje saus in de ovenschaal.
  • Bak 25-35 minuten of tot de gevulde koolrabi door en door warm is.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan, doe over op een schoteltje om verbranden te voorkomen.
Serveren
  • Serveer 1-2 halve koolrabi's met saus per persoon, garneer met geroosterde pijnboompitjes. Combineert goed met een fel gekleurde wortelsalade met basisdressing, extra citroensap en sesamzaadjes. Eventueel een stukje vis of vlees naar keuze erbij.
  • Oeh, dat is weer zeer smulbaar, dat kan ik je verzekeren!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina