Terug
+ servings
cheesecakes met vruchtensaus
Voeg toe aan verzameling

Cheesecakes met vruchtensaus

Voor deze kostelijke cheesecakes met vruchtensaus gebruik je ook twee eiwitten, een uitstekend recept dus voor als je eiwitten over hebt!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 35 min
Afkoelen - 10 min
Totaal - 55 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Voedingswaarden

2,6 gram koolhydraten per stuk
koolhydraten 2.6 g

Uit recept

8 stuks

Ingrediënten

Cheesecakes

Saus

Serveren

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet 8 holtes van een muffinblik in. Of gebruik extra ingevette siliconen inzetvormpjes.
Cheesecakes
  • Klop de eiwitten los met een vork, niet te schuimig. Haal het merg uit de vanillepeul en meng met ricotta, roomkaas, het geklopte eiwit, zoetstof en een snufje zout tot een egale massa. Proef od het zoet genoeg is. Denk eraan: sommige zoetstoffen verliezen zoetkracht tijdens het bakken.
  • Vul de vormpjes tot ongeveer de helft, strijk de bovenkant een beetje plat. Bak de cheesecakes 30 minuten of tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Zet de oven uit. Laat ze met de deur op een kier 10 minuten in de oven staan. Ja, ze zakken weer in. Haal ze uit de vormpjes en laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.
    cheesecakes met vruchtensaus
Saus
  • Verwarm het fruit op laag vuur, voeg klein beetje water toe (1-2 tl). Laat zachtjes koken tot de vruchten zacht zijn. Wrijf de saus desgewenst door een zeef om een mooie gladde saus te krijgen.
Serveren
  • Serveer de saus warm of koud bij de afgekoelde cheesecakes en garneer met vers fruit. 2 per persoon is wel een mooie hoeveelheid voor een toetje. De cheesecakes zijn ook lekker met koolhydraatarme lemon curd en slagroom.
Tip
  • Overgebleven vruchtenpulp koel bewaren, dat smaakt morgen weer heerlijk door de yoghurt.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina