Go Back
+ servings
salade met reuzengarnalen en pittige saus
Voeg toe aan verzameling

Salade met reuzengarnalen en pittige saus

Salade met reuzengarnalen en pittige saus is een zeer smakelijk lunchgerecht. Ongemerkt krijg je ook nog eens een lekkere dosis jodium binnen!
Voorbereiden - 5 min
koken - 5 min
Totaal - 10 min
Gang: Lunch
Keuken: Oosters
Trefwoord: diepvries, fornuisgerecht
Uit recept: 1 portie

Koolhydraten

2 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
Saus
Serveren
  • handje peterselie vers, gehakt en/of ringetjes bosui
Bereiden
  • Bak de bevroren garnalen in wat olie met knoflook aan beide kanten tot ze mooi roze zijn.
Saus
  • Meng in een gezellig bakje mayonaise, slagroom en tomatenketchup. Proef en voeg sambal naar smaak toe.
Serveren
  • Maak de sla schoon en leg op een bord. Schik de garnalen erop. Bestrooi met gehakte kruiden of bosui en geef de saus er los bij.
  • Al met al is deze salade met reuzengarnalen en pittige saus wel een heel smakelijke manier om voldoende jodium binnen te krijgen!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 2g