Terug
+ servings
asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes
Voeg toe aan verzameling

Asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes

Dit heerlijk romige asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes is de perfecte koolhydraatarme afsluiter van een vorstelijk aspergemenu. Het klinkt misschien wat vreemd ijs van asperges? Maar het is echt heerlijk hoor dit zelfgemaakt asperge ijs.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 20 min
Koelen en vriezen - 3 uur
Totaal - 3 uur 30 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert
Keuken: Europees
Trefwoord: ijs, knutselen in de keuken

Voedingswaarden

± 3 gram koolhydraten pp, afhankelijk van grootte
koolhydraten 3 g

Uit recept

500 ml ijs

Ingrediënten

IJs

Garnering

Bereiden

IJS MAKEN
  • Schil de asperges en snijd ze in stukken. Kook de asperges samen met de vanille in de slagroom, met een deksel op de pan. Kook ze helemaal gaar en zacht. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Je krijgt dan minder romig ijs, maar meer sorbetijs-achtiger.
  • Pureer de asperges met de room in een keukenmachine (geen staafmixer) en wrijf de aspergemassa met een lepel door een fijne zeef. Je houd dus een aspergeroom over, de vezels gooi je weg.
  • Klop de eidooiers op met zoetstof en giet al roerende de warme aspergeroom erbij. Verwarm de massa op een laag vuurt en laat lichtjes binden, blijf roeren. Niet laten koken! Laat deze asperge ijsbasis helemaal afkoelen. Proef nog even of het zoet genoeg is. Draai er ijs van volgens de gebruiksaanwijzing van jouw machine. Of zet 2-3 uur in de diepvries en roer elk half uur de ijskristallen goed door met een vork. Verdeel het ijs in porties als je een deel later gaat gebruiken.
AMANDELKOEKJES MAKEN
  • Volg de beschrijving voor deze amandelkoekjes, ik heb de chocola achterwege gelaten.
SERVEREN
  • Als het ijs lang in de vriezer heeft gestaan is het keihard geworden, haal het 20-30 minuten voor het serveren uit de diepvries.
  • Schep het ijs op een bordje of in een glas en serveer er wat frambozen bij. Strooi er een snufje cacaopoeder op en steek er een amandelkoekje in. En nu genieten!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina