Terug
+ servings
aspergetaart met zalm
Voeg toe aan verzameling

Aspergetaart met zalm

Het fantastisch lekkere deeg in combinatie met die luchtige vulling en super sappige asperges maken de aspergetaart met zalm absoluut tot een van onze favorieten!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 35 min
Deeg maken & rusten - 15 min
Totaal - 1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht, quiche & hartige taarten

Voedingswaarden

7,5 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 7.5 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Mozzarelladeeg, volgens dit recept

    Vulling

    Bereiden

    Asperges koken
    • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Kook de asperges 5 minuten, Doof het vuur. Laat ze nog 8 minuten in het hete water staan, dan zijn ze net beetgaar. Spoel koud af en laat ze uitlekken.
    Mozzarelladeeg
    • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een vorm van 23 x 15 x 5 cm in, of gebruik ingevet bakpapier.
    • Maak deeg volgens dit recept. Druk het deeg, als het nog warm is, in de vorm, maak ook opstaande randen.
    Vulling
    • Klop de eieren samen met de kwark en de gehakte verse kruiden luchtig. Meng ¾ van de zalmsnippers erdoor en maal er wat peper over.
    • Giet het ei-zalmmengsel in de met deeg beklede vorm en leg de asperges erin. Garneer de taart met zalmsnippers. Bak de aspergetaart 20-30 minuten of tot de vulling is gestold. Dek af met aluminiumfolie als het deeg te bruin dreigt te worden.
    • Laat de aspergetaart 5 minuten rusten voordat je de taart aansnijd met een scherp mes. Eet het bij voorkeur met een eenvoudige salade. Geniet ervan!
    Vegetarisch
    • De zalm kun je ook weglaten voor een vegetarische variant, breng dan de vulling wat meer op smaak met verse kruiden. Of neem vega gerookte spekjes of plakjes vega-rookworst. Zelf koolhydraten bijtellen.

    © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

    Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina