Go Back
+ servings
asperge met zalmtartaar en kruidendressing
Voeg toe aan verzameling

Asperge met zalmtartaar en kruidendressing

Klassiek smullen maar toch anders, deze asperge met zalmtartaar en kruidendressing is een bijzonder kostelijke asperge variatie!
Voorbereiden - 10 min
koken - 10 min
Asperges nagaren - 10 min
Totaal - 30 min
Gang: Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: knutselen in de keuken
Uit recept: 2 porties

Koolhydraten

2,1 gram koolhydraten per portie
Ingrediënten
  • 1 ei hardgekookt en geprakt
  • 4 asperges 3 khd reken 2 per persoon als voorgerecht
Kruidendressing
Zalmtartaar
Serveren
Bereiden
  • Kook het ei hard in 8 minuten en laat afkoelen in koud water.
  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Kook ze 5 minuten en laat 10 minuten met deksel op de pan in het hete water nagaren tot beetgaar. Als je van zachtere asperges wilt, laat je ze langer liggen. Spoel ze koud af en laat uitlekken.
Kruidendressing
  • Hak voor de dressing de kruiden fijn en meng ze met olie en limoensap. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Optioneel een drupje zoetstof.
Zalmtartaar
  • Snijd de gerookte en verse zalm klein en meng met citroensap, een klein scheutje olijfolie en breng op smaak met gemalen peper.
Serveren
  • Pel en prak het ei. Snijd de asperges een stukje onder de kop recht af, de topjes zet je rechtop, dat staat gelijk al feestelijk. Een toef ongezoet slagroom erbij en maak de bordjes verder naar eigen fantasie op. Maal er tot slot peper uit de molen over.
  • Feestelijk, klassiek en toch anders genieten!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 2.1g