Terug
+ servings
koolhydraatarm hartig brood
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarm hartig brood

Koolhydraatarme brood is makkelijk als ontbijt en zonder iets al heerlijk. Of met mayonaise en ei, kaas en sla of komkommer, pesto en tomaat!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 25 min
Rusten - 5 min
Totaal - 40 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken: Overig
Trefwoord: brood & crackers

Voedingswaarden

3 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 3 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en bekleed een ovenschaal van 15 x 23 cm met natgemaakt uitgeknepen en ingevet(!) bakpapier.
  • Meng eerst amandelmeel, paprikapoeder, chilipoeder, bakpoeder, peper en zout en de pompoenpitten in een ruime kom.
  • Klop het ei los met Griekse yoghurt. Rasp de kaas en meng alles samen tot een deeg. Stort het deeg in de ovenschaal, strijk de bovenkant glad en bestrooi met sesamzaad.
  • Bak het brood 20-25 minuten tot het gaar is en begint te kleuren. Zeker niet te donker bakken.
  • Laat 5 minuten rusten en til het brood uit de vorm. Verwijder het bakpapier en laat uitwasemen op een rooster.
  • Snijd het brood in 8 repen, halveer zodat je 16 stukjes hebt. 4 stukjes = 1 portie.
  • Niet saai toch? Good morning & have a nice day!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina