Terug
+ servings
camembert borreldip
Voeg toe aan verzameling

Camembert borreldip

Onweerstaanbaar lekker deze camembert borreldip en zo bizar simpel. Dat maakt het het extra verleidelijk, dus wees verstandig en eet dit niet té vaak.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 3 min
koken - 12 min
Totaal - 15 min
Gang: Amuse & Borrelhapje
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, oven

Voedingswaarden

1 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 1 g

Uit recept

2 porties

Equipment

  • aluminiumfolie

Ingrediënten

Optioneel rauwkost of groente erbij?

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet een ovenschaaltje klaar.
  • Haal de camembert uit het doosje en verwijder de verpakking. Bekleed het doosje met alufolie. Leg de camembert terug. Pel de teen knoflook en snijdt in drie stukken, steek de stukken in de kaas en bestrooi het kaasje met de kruiden.
  • Zet de camembert in het ovenschaaltje. Bak het kaasje 10-12 minuten in het midden van de hete oven of tot de binnenkant gesmolten is.
  • Heb je koolhydraatarm brood in de diepvries? Leg het dan na 5 minuten bij het kaasje. Heerlijk knapperig geroosterde stevige repen brood!
Eten
  • Steek een geroosterde reep brood in de gesmolten kaas, en dan... oh boy! Ook fantastisch om er malse bleekselderij, rode paprika, champignons, broccoli of iets dergelijks in te dopen.
  • Dit moest verboden worden, veel te lekker eigenlijk! Maar geniet er toch maar gewoon van...

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina