Terug
+ servings
cheescake roomijs-koolhydraatarmrecept
Voeg toe aan verzameling

Cheesecake roomijs, suikervrij

Dit zijdezachte koolhydraatarme cheesecake roomijs moet ik echt niet in te grote hoeveelheden maken! NB: de tijden zijn afhankelijk van de gebruikte methode!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 40 min
Extra tijd indien met de met de hand - 3 uur
Totaal - 40 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: ijs

Voedingswaarden

3,7 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 3.7 g

Uit recept

4 porties

Equipment

  • IJsmachine

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Mix slagroom met zoetstof stijf.
  • Rasp de schil (alleen het geel) van de citroen en pers 'm uit. Meng citroensap en -rasp samen met de roomkaas, vanille en eidooiers door de geslagen room. Proef of het zoet genoeg is.
MET IJSMACHINE
  • Giet het mengsel over in de ijsmachine en draai het in 30 minuten (of meer) tot ijs volgens gebruiksaanwijzing van jouw merk. Serveer onmiddellijk of doe over in een diepvriesdoos tot gebruik.
ZONDER IJSMACHINE
  • Doe het slagroommengsel over in een diepvriesdoos met een deksel. Zet 1 uur onderin de diepvries, waar het het koudst is. Schraap daarna met een vork alle ijskristallen van de wanden en klop tot een glad mengsel. Zet nogmaals 1 uur in de vriezer. Herhaal deze handelingen minstens 2-3 keer tot het helemaal bevroren is.
Serveren
  • Haal ijs wat al wat langer in de vriezer zit altijd 15-30 minuten van te voren eruit om op temperatuur te komen, het kan kogelhard worden!
  • Voor de garnering gebruik je naar eigen inzicht en smaak een klein beetje fruit, chocola, gehakte nootjes, pompoenpitten of suikervrije siroop. Feestig smullen!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina