Terug
+ servings
5 lagen lunch met gerookte zalm
Voeg toe aan verzameling

5 Lagen lunch met gerookte zalm

Het is een prachtig lunch met gerookte zalm, een torentje met 5 heerlijke lagen: sla, ei, courgette-tomaat, blokjes avocado en gerookte zalm.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 15 min
koken - 8 min
Totaal - 23 min
Gang: Lunch, Salade, Voorgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: knutselen in de keuken

Voedingswaarden

3,5 gram koolhydraten per lunchportie
koolhydraten 3.5 g

Uit recept

2 lunchporties

Ingrediënten

Ei laag

Tomaat-courgette laag

Zalm laag

Avocado laag

Bodem

Bereiden

Ei laag
  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen en hak ze grof. Maak er met mayonaise en mosterd een soort eiersalade van, breng op smaak met peper en zout.
Tomaat-courgette laag
  • Snijd het stukje courgette in piepkleine blokjes. Halveer de tomaat, schep de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees klein. Snijd de bosui in ringetjes. Meng courgette, tomaat en bosui door elkaar en breng op smaak met basisdressing, dille en peper en zout.
Zalm laag
  • Snijd de zalm. Knip de bieslook. Meng de bieslook door de zalm.
  • Tot hier kan je het allemaal voorbereiden. Bewaar alles koel in afzonderlijke bakjes. Haal het dan 15 minuten voor het opmaken uit de koeling.
Avocado laag
  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en breng op smaak met olijfolie, citroensap en peper en zout.
Laagjes samenstellen
  • Leg op elk bord een hele plak ijsbergsla van tussen 0,5 en 1 cm dik, besprenkel met basisdressing. Bouw daarop met behulp van een ingevette kookring je laagjes, druk de laagjes telkens aan. Volgorde: ei, courgette, avocado en als laatste de zalm. Verwijder de kookring en garneer met een paar sprieten bieslook. Maal er ten slotte nog wat peper over.
  • Bij voorkeur te nuttigen in goed gezelschap met een gezellig gespreksonderwerp, eet smakelijk!
  • NB: halveer de porties als je het als voorgerechtje eet! (Dan 4 porties à 1,75 gram koolhydraten per portie)

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina