Terug
+ servings
dukkah borreldip
Voeg toe aan verzameling

Dukkah borreldip, zelf maken

We hebben een geurige crunchy koolhydraatarme dukkah borreldip geknutseld. Wij namen een rijk notenmengsel en voegden er nog iets lekker fris aan toe: munt!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 10 min
Totaal - 20 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer

Voedingswaarden

Hele recept (170 g)
calorieën: 884.1kcal
koolhydraten 10 g
eiwit 31.3 g
vet 77.9 g
vezels 9.5 g

Uit recept

1 potje (170 g)

Ingrediënten

Bereiden

  • Rooster de noten (amandel, hazelnoot en pistache., totaal 100 g, neem een mengeling die je zelf wilt) samen met het sesamzaad in een brede koekenpan (of oven, zie onder) op vrij hoog vuur 5 - 10 minuten tot ze beginnen te kleuren. Schep steeds om. Doe over in een vijzel of kom.
  • Rooster dan alle specerijen en kruiden al omscheppend 5 minuten, of tot de zaden beginnen te knappen en alles gaat geuren. Doe bij de geroosterde noten in de vijzel. Wij voegen pas bij gebruik peper en/of zout toe naar behoefte toe.
  • Laat iets afkoelen en stamp alles grof*. Of pulse het met een staafmixer of keukenmachine, let op want dat gaat vaak te snel, je wilt geen pasta! Bewaar donker en niet te warm in een afgesloten pot. Schep eruit wat je nodig hebt en sluit de pot weer af.
OVEN:
  • Noten roosteren kun je ook in de oven doen: ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde hetelucht oven van 160 °C .
  • * Wij vinden een niet té fijn mengsel lekker. Te lang vijzelen geeft een soort notenpasta, dat is niet de bedoeling. Er mogen nog stukjes noot terug te vinden zijn. Probeer zelf even uit welke structuur jouw voorkeur heeft.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina