Terug
+ servings
koolhydraatarme vezelbroodjes
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarme vezelbroodjes

Koolhydraatarme vezelbroodjes zijn zeer neutraal qua smaak, je kunt ze zoet of hartig beleggen of gebruiken bij je kaasfondue, of als extraatje eten bij een salade of soep.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 30 min
Rusten - 30 min
Totaal - 1 uur 10 min
Gang: Bijgerecht, Ontbijt
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: brood & crackers

Voedingswaarden

0,6 gram koolhydraten per broodje

Uit recept

12 broodjes

Equipment

 • Muffinblik, 12 holtes

Ingrediënten

Bereiden

 • Vet een muffinblik in of gebruik siliconen inzetvormpjes.
 • Mix roomkaas met de eieren en het zout in 2 minuten schuimig.
 • Meng het bakpoeder met ¾ van de pitten en alle psylliumvezels. Voeg deze droge delen toe aan het roomkaas-eimengsel en mix alles. Verdeel dit mengsel over de 12 muffinholtes. Of vorm balletjes en leg ze op een bakvel, zoals ik deed. Laat 30 minuten rusten.
Bakken
 • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
 • Bestrooi de ongebakken broodjes met de overgebleven ¼ van pitten/zaden en druk lichtjes aan. Bak de vezelbroodjes 30 minuten of tot ze gaar zijn. Laat de broodjes liefst in de dichte oven afkoelen, om inzakken te voorkomen.
 • Eet smakelijk! De koolhydraatarme vezelbroodjes zijn heel geschikt om in te vriezen.
Extra drinken
 • Voor dit soort vezels geldt: maximaal 15 gram op een dag eten en veel bij drinken gedurende de dag, anders werkt het beslist verstoppend.
Is je baksel groen of paas geworden?
 • Groen: dan heeft het bakpoeder gereageerd met zonnebloem- of pompoenpitten. Iets zuurs, zoals citroensap of azijn toevoegen kan helpt.
  Paars: dan heb je niet uitsluitend de vezels (husk) gebruikt, maar ook de gemalen kern van het vlozaad. Of de vezels zijn niet helemaal zuiver en bijvoorbeeld gemengd met inuline.
  De smaak van die groene of paarse broodjes is wel normaal en je kunt het gewoon eten. Maar het ziet er wel vreemd uit….

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina