Go Back
+ servings
kaneel choco amandelen
Voeg toe aan verzameling

Kaneel choco amandelen

Koolhydraatarme kaneel choco amandelen, waar je dus wél zonder schuldgevoel van kan genieten? Ja joh, maak ze lekker zelf! Het is absoluut niet moeilijk en met maar weinig ingrediënten.
Voorbereiden - 15 min
koken - 5 min
Totaal - 20 min
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep
Uit recept: 100 gram

Koolhydraten

10 gram koolhydraten per 100 gram

Equipment

  • Bakblik met bakpapier
Ingrediënten
Bereiden
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Zet een bakblik met bakpapier klaar
  • Roer de ongezouten, geroosterde amandelen door de gesmolten chocolade. Spreid de warme choco amandelen uit over het beklede bakblik en laat (bijna) opstijven.
  • Meng het cacaopoeder met kaneel. Voorzie de amandelen van een cacao kaneellaagje. Bestuiven of erdoor rollen. Teveel gedoe? Maak er dan gewoon amandel-rotsjes van. Laat een stuk of 5 amandelen aan elkaar als rotsje opstijven en bestuif met het kaneel-cacaomengsel. Wat je zelf handig vindt.
Bewaren
  • Voor een extra knapperige chocolaag leg je de amandelen in de koelkast. Extra lekker en misschien wel zo veilig. Want ze zijn te lekker eigenlijk.
  • Houd het verstandig en neem er hooguit een stuk of 5 – 10 op een dag. Dan blijft ook de weegschaal een beetje aardig voor je. 
  • NB: op de foto zie je 3 x dit recept.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina

Nutrition

Koolhydraten: 10g