Terug
+ servings
courgette met reuzengarnalen
Voeg toe aan verzameling

Courgette met reuzengarnalen

Courgette met reuzengarnalen daarvan krijg ik enorme haast om het op te eten! !! Oh tijdens het bakken loopt het water mij al echt in de mond...
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 5 min
Totaal - 10 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: foodswap, fornuisgerecht

Voedingswaarden

4 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 4 g

Uit recept

1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • Maak van de courgette met een Spirelli dunne slierten: courgetti.
  • Hak een handje peterselie. Snijd ⅓ citroen aan partjes. Verwarm een bord voor.
  • Neem twee aparte koekenpannen. Bak in de ene pan op redelijk hoog vuur de reuzengarnalen gaar in 2-5 minuten met de uitgeperste knoflook. Halverwege omdraaien.
  • Wok in de andere pan, al omscheppend, de courgetti -zonder zout- 2-3 minuten op hoog vuur beetgaar. Dat is totdat de courgetti-slierten net hun stijfheid verliezen. Langer doorbakken betekent een natte kledder op je bord.
  • Serveer de courgetti onmiddellijk. Schik de garnalen er bovenop. Bestrooi met fijngehakte peterselie en leg de partjes citroen ertussen. Druppel er tot slot nog wat goede olijfolie over en een draai peper.
  • En dan snel opeten want veel te lekker en het koelt heel snel af... (goeie smoes toch, die laatste?) Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina