Terug
+ servings
doperwtensoep met avocado
Voeg toe aan verzameling

Doperwtensoep met avocado

Deze doperwtensoep met avocado is zo'n fantastisch allemans soepje. Op zich zijn de smaken simpel en toegankelijk en toch een beetje bijzonder.
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 20 min
koken - 10 min
Totaal - 30 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: snel, soep

Voedingswaarden

2,2 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 2.2 g

Uit recept

20 porties

Ingrediënten

Topping, zie onder

  Bereiden

  • Snipper de ui en de knoflook. Fruit in een scheutje olie in een soeppan.
  • Voeg de bouillon toe en de doperwten. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd in stukken. Snijd de munt fijn. Voeg tijdens de laatste minuut de avocado en de gesneden munt toe.
  • Pureer de soep kort met een staafmixer of in een blender. Voeg 50 gram geitenkaas toe en pureer nogmaals (kort). Proef en breng zo nodig verder op smaak.
  Topping
  • Serveer de soep warm (lauwwarm of koud ook lekker) in amuseglaasjes bestrooid met wat kleine stukjes geitenkaas en fijngesneden peterselie, een garnalen- of kipspiesje of simpel wat gebakken croutons (van een pompoenpittenbroodje) en wat peper.
  • Je kunt ook ongeveer 6 kommen soep maken (7,5 gr khd per kom). Het aantal koolhydraten is afhankelijk van de portiegrootte: een amuse van 50 ml bevat uiteraard minder koolhydraten dan een volle kom van 250 ml. Die laatste is dan wel een hele maaltijd, zo voedzaam!

  © Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

  Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina