Terug
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Bloemkool rucola stamppotje

Die pittige mosterdachtige smaak van de rucola combineert echt fantastisch met de romige bloemkool. Het tomaatje erdoor is perfect voor de afwisseling. Elke hap puur genieten!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 15 min
Totaal - 25 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: fornuisgerecht, groente, stamppot

Voedingswaarden

6,2 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 6.2 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Courgettestaafjes

Serveren

Bereiden

  • Breek de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in 12-15 minuten.
  • Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in kwarten. Was de rucola en hak grof.
  • Giet de bloemkool af en stoom droog op laag vuur. Stamp de bloemkool met de helft (15 gram) van de geraspte kaas en mascarpone tot een puree. Gebruik een stamper of een knijper.
  • Schep de gesneden rucola en de kwarten cherrytomaatjes door de puree. Laat de stamppot helemaal warm worden, roer af en toe, om aanbranden te voorkomen. Proef en breng op smaak met nootmuskaat en een snufje zout.
Courgettestaafjes
  • Snijd de courgette in 16 reepjes en bak deze kort met een snuf kerrie om en om in wat ghee.
Serveren
  • Schep het bloemkool rucola stamppotje in een eenpersoons pannetje of schaaltje, garneer met de rest van de kaas en een beetje fijngesneden basilicum. Geef de gebakken courgette staafjes er los bij. Puur genieten!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina