Terug
+ servings
zoete pompoenmuffins met walnoot
Voeg toe aan verzameling

Pompoenmuffins met walnoot, zoet

Deze zoete pompoenmuffins met walnoot zijn heel geschikt als alternatief Sinterklaas gebak. De anijs in de peperkoekkruiden combineert geweldig met de zoete smaak van de pompoen.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 25 min
koken - 40 min
Totaal - 1 uur 5 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, oven

Voedingswaarden

1,4 gram koolhydraten per stuk
koolhydraten 1.4 g

Uit recept

12 muffins (normaal formaat)

Equipment

  • muffinblik

Ingrediënten

GARNERING

Bereiden

  • Een flespompoen moet je wel schillen. Snijd de pompoen in stukjes en kook ze in water in 15 minuten gaar.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 175 °C en vet een muffinvorm met 12 holtes in of gebruik siliconen inzzetvormpjes.
  • Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, zout, peperkoekkruiden, kardemom, gemberpoeder, nootmuskaat en zoetstof in een beslagkom.
  • Giet de pompoen af, stoom even droog in de pan. Pureer er met slagroom en boter een smeuïge massa van met een blender, staafmixer of keukenmachine.
  • Meng de pompoenpuree met de droge delen en de eieren tot een niet te dun beslag. Voor een wat steviger beslag ietsje kokosmeel en/of amandelmeel toevoegen. Je moet het beslag 'bijna kunnen gieten'.
  • Verdeel het beslag over de vorm en garneer met stukjes walnoot. Bak de pompoenmuffins in 40-50 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid met en prikker, niet gaar? Dan nog iets langer bakken.
  • Laat 10 minuten afkoelen buiten de oven. Haal ze vervolgens voorzichtig uit de vormpjes en laat uitwasemen op een rooster.
Tips
  • Als je mini muffins wilt maken verkort dan de baktijd. (op de foto's zie je beide formaten)
  • Er kan vrij veel vocht in zitten. Dat hangt vooral af van de pompoen, de grootte van de eieren etc.
  • Bewaar ze bij voorkeur de 1e dag in een servetje, of schone theedoek (zonder wasverzachter). De volgende dag nóg lekkerder. Heerlijk als tussendoortje of bij een kop koffie of thee!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina