Go Back
+ servings
chocolade mokka mousse met slagroom
Voeg toe aan verzameling

Chocolade mokka mousse met slagroom

Heerlijke romige chocolade mokka mousse met slagroom is een afgeleide van de al ook niet te versmaden koolhydraatarme chocolade mousse.
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert
Keuken: Europees
Trefwoord: zuivel

Koolhydraten en hoeveelheid

3,6 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Klop de slagroom met zoetstof en een snufje zout stijf, proef of dit zoet genoeg is.
  • Verdeel de mascarpone over twee schaaltjes. Meng door de ene het cacaopoeder en door de andere oploskoffie.
  • Houd van de slagroom wat achter voor de garnering. Verdeel de rest ervan over de schaaltjes. Meng beide tot een mooie mousse. Proef of het zoet genoeg is. Verdeel de mousse over twee glaasjes in laagjes en schep er een dot slagroom bovenop. Garneer tot slot met een snufje cacaopoeder en/of amandelschaafsel. Puur genieten!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina