Terug
+ servings
koolhydraatarme pesto pannenkoekjes
Voeg toe aan verzameling

Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes

Deze verrukkelijke Italiaanse koolhydraatarme pesto pannenkoekjes zijn gemaakt met o.a. pesto, mozzarella en tomaat, de kleuren van de Italiaanse vlag. De pesto pannenkoekjes zijn overheerlijk en vol goede voedingsstoffen. Ze zijn echt niet moeilijk om om te maken, als je onze tips in het recept ter harte neemt.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 15 min
Totaal - 20 min
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht, pannenkoeken & wafels, pesto

Voedingswaarden

3,3 gram koolhydraten per portie van 2 stuks
koolhydraten 3.3 g

Uit recept

4 stuks

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

Serveren

Bereiden

  • Begin met de pesto als je die niet hebt. Pesto volgens dit recept in 8 minuten.
  • Scheur de bol mozzarella in stukjes. Meng met de staafmixer het ei, slagroom, stukjes mozzarella en pesto tot een gladde romige massa.
  • Het beslag blijft enigszins elastisch door de mozzarella. Je dient de pannenkoekjes op matig vuur en in een goede antiaanbakpan met voldoende vet te bakken. Je giet een kwart van het beslag in de pan en draait de pan rond zodat het beslag mooi gelijkmatig uitloopt net als bij gewone pannenkoeken. Dan laat je ze met rust tot de hele bovenkant droog is én ze los komen van de bodem. Laat ze dan voorzichtig op een deksel glijden en keer ze met behulp van het deksel om in de pan. Bak dan de andere kant op matig vuur goudbruin. Maak op deze manier 4 pannenkoekjes.
  • Serveer 2 koolhydraatarme pesto pannenkoekjes per persoon met plakken tomaat en strooi er kruidenzout over. Simpel en voedzaam, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina