Terug
+ servings
avocado met zalm en tomaat
Voeg toe aan verzameling

Avocado met zalm en tomaat

Alleen al van het kijken naar deze avocado met zalm en tomaat kan ik heel blij worden. De smaak van een rijpe romige avocado....oh, puur geluk!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken, super makkelijk

Voedingswaarden

3 gram koolhydraten per helft
koolhydraten 3 g

Uit recept

2 helften

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de zalm in reepjes. Snipper de ui heel fijn. Meng tomaat, zalm en ui met de crème fraîche, citroensap, goede olijfolie en gehakte dille. proef de salade en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Zet koel weg tot gebruik.
  • Om te voorkomen dat de avocado bruin wordt, vlak voor het serveren. Spoel de avocado af en verwijder de sticker. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd met een mes het vruchtvlees van avocado kruislings in, zonder de schil door te snijden. Zie foto. Schep de blokjes uit de schil en meng ze door je salade.
    avocado met zalm en tomaat
  • Schep de salade terug in de schil. Bestrooi de avocado met zalm en tomaat tot slot met geroosterde pistachenootjes, Geef er wat veldsla of rucola bij. Vet lekker!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina