Terug
+ servings
spinaziesoep met munt
Voeg toe aan verzameling

Spinaziesoep met munt

De meeste soepen kan je prima vooraf maken. Echter als je deze spinaziesoep met munt van tevoren wilt maken zou ik de verse spinazie pas op het laatst toevoegen, dan behoud je de mooie groene kleur!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 15 min
Totaal - 25 min
Gang: Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht, groente

Voedingswaarden

2,4 gram koolhydraten per kom
koolhydraten 2.4 g

Uit recept

4 kommen

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Snipper de ui. Hak de rode peper in stukjes, zaad verwijderen voor een mildere soep. Hak de munt, houd topjes achter voor de garnering. Fruit ui samen met rode peper aan in olijfolie. Knijp het teentje knoflook erboven uit. Voeg munt en bouillon toe. Breng alles aan de kok en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen. Tot hier goed voor te bereiden.
Soep afmaken
  • Voeg de spinazie toe en laat snel slinken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Warm nog even door. Proef en voeg naar smaak een kneepje citroensap en een snufje nootmuskaat toe.
  • Schep de soep in (voorverwarmde) kommen, schep er een lepel crème fraîche op en maal er zwarte peper over. Garneer tot slot met een mooi topje munt.
  • Mooie en frisse spinaziesoep met munt, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina