Terug
+ servings
courgette makreel salade
Voeg toe aan verzameling

Courgette makreel salade, anders dan anders

De courgette makreel salade is door die frisse knapperige courgette, de zachte maar toch sterk smakende makreel en de heerlijk romige avocadodressing een eigenwijze combinatie.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: maaltijdsalade, meeneem maaltijd

Voedingswaarden

7,2 gram koolhydraten 1 persoonshoofdgerecht
3,6 gram koolhydraten 2 persoonslunch

Uit recept

1 persoonshoofdgerecht

Ingrediënten

Avocadosaus

Salade

Bereiden

Basisdressing
  • Heb je geen basisdressing? Maak die dan eerst. Meng daartoe 3 delen olijfolie, 1 deel azijn, peper, zout en een drupje vloeibare zoetstof naar smaak. Schud alles in een (jam) potje met deksel. Blijft weken goed en is heerlijk over al je salades!
Avocadosaus
  • Prak ¾ avocado fijn en maak er met de basisdressing een dikke saus van. Snijd de rest van de avocado in stukjes voor in de salade.
Salade
  • Slijp de courgette met de Spirelli in slierten verdeel ze over een platte schaal. Schep de avocadosaus over de courgette. Leg de stukjes avocado erbovenop.
  • Pluk de makreel in stukjes en schik ze samen met de gehalveerde cherrytomaatjes op de salade. Snijd een handje rucola fijn en strooi erover. Strooi tot slot wat edelgistvlokken (of kaas) over de courgette makreel salade.
  • Heerlijk, salade anders!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina