Terug
+ servings
gevulde courgette met wortelpeterselie
Voeg toe aan verzameling

Gevulde courgette met wortelpeterselie

In de Provençaalse kruiden stop ik een vleugje lavendel, echt geweldig bij deze bijzondere 'vergeten' smaken in de gevulde courgette met wortelpeterselie!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 20 min
koken - 20 min
Totaal - 40 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht

Voedingswaarden

7,6 gram koolhydraten per helft (15,2 gram koolhydraten per portie van 2 helften)
koolhydraten 7.6 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Serveren

Bereiden

  • Snijd de courgettes in de lengte doormidden, hol ze uit en bestrooi ze met zout en zet 15 minuten apart. Spoel ze vervolgens af en dep ze droog.
  • Snijd wortelpeterselie, knolselderij en tomaat zoals aangegeven. Rasp de kaas.
  • Bak wortelpeterselie, knolselderij en tomaat 3 minuten aan in wat olie. Voeg Provençaalse kruiden en pimentón toe en roer om. Laat op zacht vuur met deksel op de pan 15 minuten zachtjes garen. Voeg zo nodig wat water toe, proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Verdeel het groentemengsel over de courgette-helften,leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Bedek met de geraspte kaas. Bak 20 minuten in de oven of tot de courgette beetgaar is en de kaas begint te bruinen.
  • Snijd ondertussen peterselie fijn. Strooi de peterselie erover en eet smakelijk!
  • 2 helften als hoofdmaaltijd 1 helft als lunch, serveer er een kleine salade of een smeuïge puree bij voor grote eters.
  • Wortelpeterselie of peterseliewortel is goed verkrijgbaar bij een Poolse supermarkt, groentewinkel en soms op de markt. Ze kunnen het ook voor je bestellen als je daar lief om vraagt!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina