Go Back
+ servings
koolhydraatarme kruidnootjes
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarme kruidnootjes, crunchy!

De koolhydraatarme kruidnootjes zijn crunchy als je ze een tijdje laat uitharden. Er zitten maar weinig ingrediënten in en het is een heel simpel recept.
Voorbereiden - 45 min
koken - 10 min
Drogen - 2 uur
Totaal - 2 uur 55 min
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Koolhydraten en hoeveelheid

0,1 gram koolhydraten per stuk (bij 90 stuks)
Uit recept: 90 stuks

Ingrediënten

Bereiden

 • Verwarm de boter op laag vuur tot de helft is gesmolten, haal van het vuur en zet apart.
 • Meng in een kom eerst het amandelmeel, speculaaskruiden, zout en erythritol door elkaar. Giet de boter erbij en kneed. Voeg eerst 1 el amandelmelk toe. Voeg meer toe indien nodig tot je een smeuïge deegbal hebt. Proef of het zoet genoeg is.
Balletjes maken
 • Rol 90 kleine balletjes of 45 iets grotere. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de balletjes een beetje plat. Laat de kruidnoten 2 uur 'drogen' op kamertemperatuur.
Bakken
 • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C. Bak de kruidnootjes 5-7 minuten. Blijf erbij en controleer of ze niet verbranden (gaat snel!). Voel of ze al een een beetje hard aanvoelen. Temper de heteluchtoven tot 135 °C en laat ze nog 5 - 10 minuten drogen. Nogmaals: blijf erbij en controleer of ze niet verbranden. Het gaat erom dat ze drogen en niet meer echt bakken. Elke oven bakt anders, lees ook ons artikel over: Juist ovengebruik.
 • Schep de kruidnootjes na het bakken direct van de bakplaat, anders verbranden ze alsnog. Laat afkoelen. Probeer er eentje. Maar geloof me, na een tijdje worden ze veel "crunchy-er"!
 • In chocola dopen kan ook! Heerlijk met verse takkenthee! (Muntthee)
Gelijkmatig!
 • Maak de balletjes allemaal evengroot, anders zijn sommige nog niet gebakken terwijl andere verbranden.
  Methode 1: rol uit tot een platte lap en snijdt in ca. 45-90 even grote stukjes.
  Methode 2: Neem een maatlepeltje en schep daarmee even grote porties uit het deeg.
  Voor de 90 kleine kruidnootjes gebruikte ik ¼ theelepel = 1,25 ml inhoud.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina