Terug
+ servings
Koolhydraatarm-brood-van-omega-zadenmix
Voeg toe aan verzameling

Koolhydraatarm brood van omega zadenmix

Supermakkelijk om te maken en handig als je toch niet los komt van je boterhammetje. Maak dit bijzonder smakelijke koolhydraatarm brood van omega zadenmix!
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 10 min
koken - 45 min
Totaal - 55 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: brood & crackers

Voedingswaarden

Per sneetje, bij 20 sneetjes uit het recept.
calorieën: 98.86kcal
koolhydraten 0.93 g
eiwit 5.23 g
vet 7.93 g
vezels 2.04 g

Uit recept

20 sneetjes uit 1 brood

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en zet een siliconen broodvorm van ong. 25 x 6 x 11 cm (binnenmaat) klaar.
  • Maal 200 gram omega zadenmix, de psylliumvezels, het bakpoeder en het zout met een koffiemolentje tot meel. Je kunt ook een goede keukenmachine, staafmixer of een vijzel gebruiken.
  • Doe het meel in een kom. Meng het met de rest (50 gr) van de omega zadenmix, de slagroom en de eieren. Stort het beslag in de broodvorm. Bestrooi met wat extra zadenmix en bak het brood 45 - 50 minuten of tot het een mooi kleurtje heeft en gaar is. Doe de prikkertest.
  • Laat het brood even rusten voor je het aansnijdt met een scherp mes. Wij sneden er 20 sneetjes uit.
  • Minstens drie dagen koel en donker te bewaren of enkele maanden als je het brood (gesneden) invriest.
  • Varieer gerust met andere pitten en zaden. Of voeg wat noten toe. Houd wel een basis van 250 gram pitten en zaden aan, waarvan je dus 200 gram maalt.
Groen of paars brood?
  • Groen: dan heeft het bakpoeder gereageerd met zonnebloem- of pompoenpitten. Iets zuurs, zoals citroensap of azijn toevoegen kan helpt.
    Paars: dan heb je niet uitsluitend de vezels (husk) gebruikt, maar ook de gemalen kern van het vlozaad. Of de vezels zijn niet helemaal zuiver en bijvoorbeeld gemengd met inuline.
    De smaak van die groene of paarse broodjes is wel normaal en je kunt het gewoon eten. Maar het ziet er wel vreemd uit….

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina