Go Back
+ servings
Voeg toe aan verzameling

Milanese champignons in room

Deze Milanese champignons in room barst van de verschillende smaken en zul je ongetwijfeld vaker op tafel willen zetten. Makkelijk te maken en snel klaar!
Voorbereiden - 10 min
koken - 20 min
Totaal - 30 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, snel

Koolhydraten en hoeveelheid

8 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Snipper de ui en bak deze in een hapjespan glazig in roomboter. Pers het knoflookteentje uit boven de pan, voeg de Milano kruiden toe en roer om.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in het vruchtvlees kleine blokjes en laat dat 5 minuten zachtjes mee bakken.
  • Veeg de champignons schoon en voeg ze in hun geheel toe (snijd hele grotere exemplaren kleiner) en laat ze minstens 10 minuten met de deksel erop zachtjes stoven tot ze gaar zijn.
  • Voeg de room toe en de Parmezaanse kaas. Verwarm tot het kookpunt. Proef en breng op smaak met peper, zout en een snufje (of meer) chilipoeder.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend snel slinken.
  • Dien onmiddellijk op in een diep bord. Het gerecht is lekker vochtig, dus geef er sneetjes geroosterd koolhydraatarm omegabrood bij. Daar kun je lekker je bord mee 'schoonvegen'.
  • Vervang de slagroom door roomkaas voor een dikkere saus. Ook lekker met kip erbij!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina