Terug
+ servings
eieren in pittige of milde tomatensaus
Voeg toe aan verzameling

Eieren in tomatensaus, pittig of mild

Niet alleen van de looks van deze eieren in tomatensaus word je vrolijk, ook de smaak is naast pittig, lekker romig doordat we passata en slagroom gebruiken.
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 5 min
koken - 14 min
Totaal - 19 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: snel

Voedingswaarden

8,5 gram koolhydraten per portie

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Kook de eieren hard in 6 - 8 minuten. Pel ze en halveer.
  • Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de bleekselderij in dunne elleboogjes. Snijd de rode peper in dunne plakjes. Bak allemaal samen in een hapjespan in wat boter of olie zo'n 5 minuten. Zet het vuur niet al te hoog.
  • Halveer de tomaat, schraap het zaad eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes voeg toe aan de pan en smoor 5 minuten mee.
  • Voeg de garam masala, paprikapoeder, paprikastukjes en de Steviala (of andere zoetstof) toe en bak 1 minuutje al omscheppend mee.
  • Voeg de passata en een scheutje slagroom toe. Proef en breng op smaak met bouillonpoeder en peper.
  • Hak de peterselie.
  • Schep de saus in een diep bord en druppel er nog wat limoen over, leg de halve eitjes erin en bestrooi met de peterselie.
  • Lekker met kruidige bloemkoolrijst en zoetzure komkommer!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina