Terug
+ servings
romanesco met boter en ei
Voeg toe aan verzameling

Romanesco met boter en ei

Wij houden het heel simpel zodat je de subtiele smaak goed proeft: romanesco met boter er ei, niks meer, niks minder.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 5 min
koken - 12 min
Totaal - 17 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: fornuisgerecht, groente

Voedingswaarden

4 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 4 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Kook de romanesco in z'n geheel in water met zout beetgaar in 12 minuten.
  • Kook ook de eieren hard in 8 minuten, pel ze en snijd of prak ze fijn.
  • Smelt roomboter op laag vuur. Hak de peterselie.
  • Haal de romanesco met een schuimspaan uit het water en doe over op een schaal. Schenk de gesmolten roomboter erover en bestrooi met ei en peterselie. Maal er tot slot wat peper over.
  • Kostelijk, simpel en verfijnd, geniet!
  • Wil je het nog voedzamer? Rasp er dan kaas over en hak een hand noten! Paranoten zijn lekker.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina