Go Back
+ servings
pindakaasbrood met noten-
Voeg toe aan verzameling

Pindakaasbrood met noten of pitten

Dit zoetere pindakaasbrood met noten vind ik wél echt heel erg lekker. Het lijkt qua structuur meer op cake en doet wel wat denken aan kruidkoek.
Voorbereiden - 10 min
koken - 40 min
Afkoelen en rusten - 10 min
Totaal - 1 uur
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: brood & crackers, foodswap

Koolhydraten en hoeveelheid

1,6 gram koolhydraten per plak
Uit recept: 1 brood van 16 plakjes

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een brood- of cakevorm (25 x 11 cm.) in. Of gebruik natgemaakt uitgeknepen bakpapier, dan til je het brood er gemakkelijk uit.
Natte delen mengen
  • Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Meng (met keukenmachine of mixer) de gesmolten boter met pindakaas, de eieren en Griekse yoghurt tot een homogene massa.
Droge delen mengen en mixen met de natte delen
  • Meng in een kommetje de koek-, of speculaaskruiden, zoetstof, zout en bakpoeder. Voeg dit toe aan het pindakaasmengsel en mix erdoor. Proef het beslag en voeg zo nodig zoetstof toe. Sommige zoetstof verliest tijdens het bakken wat zoetkracht, dus ietsje zoeter maken. Hak de 6 noten fijn en meng ze door het beslag.
Bakken
  • Stort het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bestrooi tot slot met sesamzaad en/of pitten. Bak het pindakaasbrood 40 minuten in het midden van de oven. Zet na 35 minuten alvast koffie of thee... Controleer de gaarheid met een houten prikker, die moet schoon blijven. Anders de baktijd met 5 minuten verlengen.
  • Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, daarna nog 5 minuten op een rooster voor je de cake aansnijdt.
  • Wees geduldig ook al ruikt het nog zo lekker... Snijd de cake met een scherp mes voorzichtig aan, proef en geniet... hmmm toch? Laat het ons weten!

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina