Go Back
+ servings
koolhydraatarme zachte kaneelbroodjes
Voeg toe aan verzameling

Zachte kaneelbroodjes, heilzaam lekker

Zorg wel dat je tijdig een lekkere bak koffie of geurige thee gezet hebt, want je wilt de zachte kaneelbroodjes onmiddellijk proeven, dat verzeker ik je!
Voorbereiden - 10 min
koken - 30 min
Wachttijd - 30 min
Totaal - 1 uur 10 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Koolhydraten en hoeveelheid

0,7 gram koolhydraten per stuk
Uit recept: 12 stuks

Ingrediënten

KANEELBOTER, zie dit recept

Bereiden

  • Maak eerst deze kaneelboter, dat kan gerust een dag van tevoren, dat is alleen maar lekkerder. RECEPT: Meng 100 gr zachte roomboter met 2 el Ery Bronze (zoetstof), 1 el kaneel en een snufje zout door elkaar met een vork. Proef en voeg zo nodig meer zoetstof of kaneel toe.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier, de oven hoeft pas later aan.
  • Mix in een beslagkom eerst de eieren, Griekse yoghurt, zoetstof, vanille en het zout schuimig in zo'n 2 minuten. Ik gebruikte 10 druppels met karamel smaak.
  • Meng vervolgens in een andere kom het amandelmeel, kokosmeel, psylliumvezel met het bakpoeder door elkaar. Dat is om het bakpoeder gelijkmatig te verspreiden. Voeg het dan toe aan de beslagkom en mix alles tot een egaal, klontvrij beslag.
Deeg voorbakken
  • Stort het beslag op de beklede bakplaat. Gebruik vervolgens een rubber spatel om alles uit de kom te krijgen en uit te smeren tot een lap van ongeveer 20 x 20 cm. Laat het op die manier 30 minuten staan om de psylliumvezels het vocht te laten binden. Verwarm na 20 minuten de heteluchtoven voor tot 160 °C.
  • Als de oven warm is bak je het deeg 8-10 minuten voor tot het stevig genoeg is om te kunnen oprollen.
  • Zet een ovenschaaltje klaar van ongeveer 20 x 15 cm. Besmeer het deeg rijkelijk met kaneelboter en snijd het in 12 repen. Rol reep voor reep op en zet ze rechtop in de ovenschaal, een beetje strak tegen elkaar aan. Bestrooi met extra Ery bronze en sesamzaadjes
Rolletjes afbakken
  • Bak de rolletjes in 20 minuten af. Zet ondertussen een lekkere bak koffie of T. Veel plezier ermee!
Vezels
  • Bij psylliumvezels altijd extra drinken (glas water), anders kunnen de vezels beslist verstoppend werken.
Is je baksel groen of paas geworden?
  • Groen: dan heeft het bakpoeder gereageerd met zonnebloem- of pompoenpitten. Iets zuurs, zoals citroensap of azijn toevoegen kan helpt.
    Paars: dan heb je niet uitsluitend de vezels (husk) gebruikt, maar ook de gemalen kern van het vlozaad. Of de vezels zijn niet helemaal zuiver en bijvoorbeeld gemengd met inuline.
    De smaak van die groene of paarse broodjes is wel normaal en je kunt het gewoon eten. Maar het ziet er wel vreemd uit….

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina