Terug
+ servings
koolhydraatarme kip-kerriesalade
Voeg toe aan verzameling

koolhydraatarme kip-kerriesalade

Dat ziet er meteen feestelijk uit, zo'n zelfgemaakte koolhydraatarme kip-kerriesalade, en het smaakt ook nog verrukkelijk!
Door: Hans van Deelen
Voorbereiden - 10 min
koken - 10 min
Totaal - 20 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, hartig ontbijt, super makkelijk

Voedingswaarden

Hele recept
calorieën: 517.7kcal
koolhydraten 2.6 g
eiwit 37.9 g
vet 40.4 g
vezels 0.9 g

Uit recept

1 heel bakje

Ingrediënten

Dressing

Bereiden

  • Gebruik kant en klare (gerookte) kip, of bak de kip in een braadpan in een eetlepel olijfolie. Laat afkoelen. Snijd of pluk de kip in grove stukjes.
  • Snijd bieslook en bosui fijn.
  • Meng in een kom de mayonaise met de yoghurt, kerriepoeder, gemberpoeder, bieslook en bosui. Roer de kipstukjes erdoor.
  • Proef en breng je kip-kerriesalade op smaak met een drupje citroen, peper, zout en zoetstof.
  • Wij aten het op een broodje (basisbroodje uit ons 1e kookboek, maar dan in een donutvorm)

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina