Terug
+ servings
rode koolsalade, kleurrijk en knapperig
Voeg toe aan verzameling

Rode koolsalade, kleurrijk en knapperig!

Bijzonder knapperige, koolhydraatarme rode koolsalade, het gezonde paars en oranje straalt je tegemoet! Goed vooraf te maken of te bewaren, handig als meeneemlunch.
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
Totaal - 10 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Overig
Trefwoord: maaltijdsalade

Voedingswaarden

6 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 6 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

  • 150 g rode kool 4,5 khd dun geschaafd
  • 40 g wortel 2,2 khd geraspt
  • 10 g bosui 0,5 khd in ringetjes
  • 75 g bleekselderij 1,5 khd flinterdunne plakjes (groen apart houden)
  • 1 kumquat 1,35 khd in plakjes

Dressing

Garneren

Bereiden

Dressing
  • Begin met de dressing. Klop daarvoor Griekse yoghurt, mosterd, olie, limoensap, zoetstof en dille tot een romige saus. Proef en voeg naar smaak peper, zout en een drupje zoetstof toe, het mag echt een beetje zoet smaken. Zet apart.
  • Snijd alle ingrediënten voor de salade zoals boven aangegeven. Houd de plakjes kumquat en het mooiste groene topje van de bleekselderij apart en meng de overige ingrediënten door elkaar en doe over op een platte schaal.
  • Verdeel de dressing erover en garneer met de plakjes kumquat en groen van de bleekselderij. Bestrooi tot slot met de gehakte noten.
  • Prachtig kleurrijk plaatje! Stuur je me een foto op Facebook, dat vind ik leuk... Eet smakelijk!
Meeneem tip
  • Je kan deze heerlijke salade ook heel makkelijk in een jar of weckpot maken. Zo makkelijk om mee te nemen naar je werk of etentje waar je anders allerlei 'foute' dingen moet gaan eten. Let er dan op dat je het opbouwt in de juiste volgorde: de dressing altijd onderin (of apart in een bakje als je zachte slasoorten hebt). Daarbovenop de harde kool en andere harde groente, dan pas de zachtere groente en kwetsbare zachte verse kruiden. De garnering doe je helemaal bovenop. Deksel dicht en vlak voor consumptie door elkaar husselen. Alle jartips.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina