Terug
+ servings
gestoofde rode kool met kabeljauw
Voeg toe aan verzameling

Gestoofde rode kool met kabeljauw

Deel twee van ons rode kool avontuur leidde me naar een geurige, gestoofde rode kool met kabeljauw erbij. Lekker simpel, maar o zo enorm smaakvol!
Door: Anna-Karina van Denderen
Voorbereiden - 10 min
koken - 20 min
Totaal - 30 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: fornuisgerecht

Voedingswaarden

7 gram koolhydraten per portie
koolhydraten 7 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Vis

Bereiden

  • Verwijder de harde kern van de rode kool, snijd de rest in dunne repen.
  • Snijd de bosui in stukken van 2 cm en wok ze in olie. Pers knoflook erboven uit en schep om. Zo worden ze heerlijk zacht en wat zoetig. Houd ze apart op een schoteltje.
  • Bak in dezelfde pan de rode kool samen met de geraspte gember. Voeg water, azijn, sojasaus, sesamolie, tijm en venkel toe. Breng snel aan de kook, draai het vuur lager en laat zo 10-15 minuten zachtjes gaar stoven met een deksel op de pan. Roer af en toe even om. Proef tussendoor en voeg zo nodig wat zout toe.
  • Stoof de rode kool beetgaar 10-15 minuten. Heb je het liever helemaal zacht en gaar? Reken dan op 20-30 minuten.
Vis
  • Wrijf ondertussen de vis in met een beetje citroensap en viskruiden. Bak de kabeljauw in 5-10 minuten gaar.
Serveren
  • Schep de stukken bosui door de rode kool en verdeel over de borden met een schuimspaan. Leg de vis erboven op.

© Uitgeverij Boekdelen Alle rechten voorbehouden. Teksten, recepten en/of afbeeldingen van blogs mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet.

Veel kookplezier en vooral eet smakelijk! Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (post je foto!), Twitter, Pinterest of Insta met #koolhydraatarmrecept. Dank en liefs, Hans en Anna-Karina